Wednesday, June 10, 2015

Provinssirock 2015 osa 3: Murteiden ristitulessa


Päivää.

Aamulla otin kyytiini upeaan työmaan valkoiseen Transitiin Niilon ja Karin. Niilolla on kuulkaa siitepölyallergiat päällä ja hän niiskuttaa kuin työkseen sipuleja kuoriva Ässäarvasta 20€ voittanut teinityttö Justin Bieberin konsertissa.

Raksaryhmäämme liittyi tänään Damski, joka on konekuskien Tom Selleck. (Kari on konekuskien Errol Flynn.) Damski on Itä-Suomesta, joten murteella tulee tekstiä. Petteri kun päästelee varauksettomasti sitä Oulun murrettaan siihen päälle, niin olo on kuin Saudi-Arabian lentokentällä. Lisäksi raksaruokailumme fantastisesta tarjoiluista vastaava Jutta sanoi sanan "ropsu" ja jouduin varmistamaan, että kyse oli pannukakusta eikä sirkuselefantin haavoittuneesta emättimestä. Se on tätä, kun oman elämäni rakennuspalikat ovat täysin murrevapaita.

Ihanaan raksaryhmääni liittyi tänään talkoolainen Katariina. Sitten sillä porukalla aloimme rakentamaan sellaista koroketta VIP-ihmisten riemuvoitoksi. Käytimme hyväksemme erikokoisia kuormalavoja ja puuta ja ruuveja ja ääneen pohdintaa. Kode tankkasi trukkeja ja sitten Kari opetti häntä ajamaan kurottajaa. Antaisin muuten Koden kurottajatyöskentelylle kouluarvosanaksi 8+, mutta hänellä jäi vilkku päälle lopetettuaan ajamisen. Siksi arvosanaksi on annettava 7-.

Niilo tiputti mitan lounastauolla. Oli kenties syynä allergian aiheuttama lihasheikkous?

Tänään Pekka näytti likinäköiseltä Lex Luthorilta, jolla on kukkaro hukassa.

About iltapäivällä puuseppäilemään tuli Vainikainen, tuo vanha keplottelija ja raksamies. Meidän ryhmämme jatkoi VIP-korokkeen rakentamista ja laitoimme siihen sellaista vihreää ihanaa tekonurmea päälle ja kiinni. Unohdin lempo soikoon sanoa tuossa alussa, että kuljetusporukkaan tuli talkoilemaan Järvelän poika. Hän on itseni tavoin Kristiinankaupungista ja tuo poika on ollut useita vuosia auttelemassa kaikissa jutuissa ja dippidippiduuduuduu.
Emppukin tuli taas riviin ja hän piti tukkaansa auki; mieleen kumpusi visio jostain Kiowa-intiaanista, joka on menossa ostamaan pattereita huoltoasemalta, joka on kiinni. Ilja, Emppu ja Järvelä kuljettivat jotain sinne tänne. En minä tiedä oikein että mitä, mutta Manni kulki.
Niilo ja Tontsa rakensivat pienet peppunsa pystyssä puusta kylttitelineitä. Pepuista puheenollen; Koden kanssa olimme paljon tänään sellaisessa takamuksen paljastavassa polviasennossa, että Kode tiputti ruuvin kaikkein pyhimpääni ja pystyin kuulemaan Koden peräukon kuiskaavan minulle: "Auta minua. Haluan lomalle joksikin aikaa tästä paikasta. Tiputa tänne pihdit ja laastaria."

Kimmo ja Johanna ja muut tekivät jotain jossain. Telttaa tuli vissiin pystyyn ja niin pois päin. Petteri ja Matti yrittävät antaa meille työtehtäviä; katselin heidän kanssaan puhuessani Petteriä silmiin ja partaan sekä Mattia alaleukaan. Elämä on lyhyt, Matti pitkä.

Kävin rautakaupassa Annan ja Koden kanssa. Matkalla näimme keskellä betoniviidakkoa metsäkanalinnun. Kyseessä ei kuitenkaan ollut Metso tai Riekko tai Punatulkku. Kode myös kävi R-kioskilla matkamme loppupuolella.

VIP-koroke tuli valmiiksi ja on kertakaikkiaan mahtava. Sitä vähän teimme uusiksi, kun esimiehistö pisti pakin päälle henkisessä moottorissaan.

Kimmo ajoi paljon tänään ympäriinsä aluetta omalla autollaan. Se auto on punainen. Siellä haisee keskuslukitus.

Huomiseen.
-Nevis-




No comments: