Monday, June 22, 2015

Provinssi 2015 osa 11: Nunnia ja konnia


Simpsistä pom.

Heti alkuun on pakko yleisön painostuksesta korjata eräs asiavirhe eilisessä blogissa. Se oli KIMMO eikä suinkaan Kode, joka oli eilen Hietsun apuna. Kyseessä oli väsypäissä tehty kirjoitustyriminen. Kimmolle tulee herkästi paha mieli, niin tämä oli tärkeä juttu oikaista tuo suuri virhe. Kimmo kerran teini-iässään teki suuret puhelinlaskut vanhemmilleen huudattamalla modeemia niin saatanan tavalla. Pena oli pahana.

Tänään ryhmääni liittyi Mari, tuo Härmän lahja maailmalle ja siniseen pukeutumiselle ja Välimaa, tuo vanha olutraksakonkari ja välttävä trubaduuri.
Anna ja Mari lähtivät aamulla tyttöjen juttuihin eli ainakin yhdessä vessaan ja me miehet teimme yhden narikkaysteemin.
Sitten tuli Helsingistä ihmisiä, jotka antoivat meille käskyjä ja tehtäviä ravintoloiden myyntilogististen pienrakennelmien suhteen. Lisäksi kannoimme mm. kaalia, tomaattia ja onneksi lihaakin. Jokainen liha on laulun arvoinen.
Illemmalla pamahti tontille pelätty kylmäkaappikuorma. Ennakkotiedoista poiketen kannoimme vain lapsellisen määrän eli 17 kylmäkaappia tänään ja loput siten huomenna heti ensimmäiseksi. Voiko aamu enää ihanammin alkaa? Kyllä vittu voi.
Tämän vuoden kylmäkaapit ovat yksiä sikasaatanoita, sillä minun ja Koden vuosien varrella perfektoima arkunkantotyyli EI superinfernaalisen liukaspintaisuuden vuoksi onnistu. On kannettava pystyotteella ja toisella on aina se harmillisen painava puoli, jonka terävä reuna repii ihmisormista lihaa.

Tänään näin myös Sinin, tuon päälavan cateringin jääkiekkomutsin ja Harrin, tuon kaljupäisen kotkan. Pekko ajoi mönkijällä tänään.

Kovia työtehtäviä on tehty tänään. Hietsu ja Kimmo rakensivat puusta mm. jokeen maalaisromanttista rekvisiittaa ja ajelivat taas todella paljon ympäriinsä henkilöautoillaan. Oliko kyseessä kenties jonkinlainen automobiileilla suoritettava soidintanssi, jolla he viettelevät toisensa? Jos he tekisivät lapsen, olisi tuloksena puusta tehty linnunpelätin, joka puretaan neljäntenä päivänä.
Johanna ja Tontsa laittoivat armeijasiltaan liuskat ja mattoa. Kari auttoi tässä kurottajallaan. Lisäksi Kari purkasi viinalastin ja käveli lenkkareilla.
Damski ajoi kurottajallaan kuin Annan viinapirut olisivat kintereillä. Anna on perso viinille.
Ilja kuljetti Aleksin kanssa mm. erilaisia lasteja. Pekka näytteli erinomaisesti iloisen näköistä Kojakia; eivät ole menneet teatteriharjoitukset ihan munilleen.
Atte ja Matti siirsivät ainakin 40 koria limskaa. Hyvä pojat.
Arvatkaapa missä Petteri oli koko päivän? Puhelimessa.

Myöhäisillalla minä, Kode ja Anna teimme vielä yhteen ravintolaan sellaisen kivan luiskan. Löin lekalla tukipuuta maahan niin, että lensi kuravettä vasempaan silmään. Olisin itkenyt, mutten pystynyt, kun oli kuravettä silmässä. Kun kaivoimme maata lapiolla, niin arvatkaapa mitä löysimme? Kastematoja.
Viime vuonna, kun kaivoimme samasta kohtaan, tuli vastaan Virtsakivimies. Se on sellainen mies, joka on tehty virtsakivistä ja asuu maan alla.

Tänään festivaalityöt nielaisivat ahnaaseen kitaansa 14,5h elämästämme. Nyt suihkuun ja talkkia pyllyyn.

Nähdään!

-Nevis-





No comments: