Friday, June 12, 2015

Provinssi 2015 osa 5: Perjantai


Jahas.

Tänään aloitin työpäiväni Rytmikorjaamolta. Siellä oli Joakim, Teemu ja Jaakko. Tilannetta värittämään oli saapunut myös oranssipartainen Kimmo, jonka Joakim oli pyytänyt avukseen. Tottakai siellä oli myös Silja..eikun siis Ilja, jonka työparina minun tuli ajaa niin hirveästi sitä tavaraa festivaalialueelle.

Jaakko, jonka kasvonpiirteet huomasin veistokselliseksi, trukkasi automme täyteen LVI-materiaalia ja sitten mentiin alueelle. Löysin Rytmikseltä Jehovain Todistajain kirjasen, jossa kerrottiin miten onnellinen perhe-elämä onnistuu. Luin siitä useita otteita Hiljalle..eikun siis Iljalle, joka kuunteli sujuvasti herkullinen hymy poikamaisilla kasvoillaan.

Veimme ensimmäisen lastimme alueelle ja katso! Siellä kurottajien ohjaimissa meitä tervehtivät Kari ja Damski. Kyllä oli ihanaa.
Paikalla olivat myös tietenkin pikku despootti Iso-Matti ja iso despootti Medium-Petteri.

Siinä sitten koko päivän ajelimme mm. seuraavanlaisia tavaroita: Putkia ja vipstaakeja, raisereita, puutavaraa, pesutiskejä, keloja ja tynnyreitä. Mukana autossa kulki myös koko päivän minulla vanhoille ihmisille tyypillinen sydämessä asuva raskasmielisyys sekä osteoporoosi. Välillä kuormamme muistuttivat palapeliä, jonka jokin jättiläisvauva on viskipäissään rakentanut mustekalan peräaukkoon. Hyvin meni silti. Paljon liinoja vaan kun sitoo kuorman ympärille niin hyvä tulee. Arvatkaa kenellä muulla on paljon liinoja? Muumioilla. Ja pölyinen hinkuyskä niillä myös on. Siivoojillakin on liinoja, mutta ne eivät nuku niin usein sarkofageissa kuin muumiot. Pöytäliinoja on joillakin tosi tosi paljon. Minulla ei yhtäkään. Minulla on vain niitä pöytiä.

Söimme lounaaksi pyttipannua. Pornorunkkari...eikun siis Ilja piti ruuasta. Siltä ainakin näytti. En uskaltanut kysyä asiasta, sillä olen lukenut, että monet vanhukset joutuvat nykyään nuorten pahoinpitelemiksi.

Petterillä ei ollut tänään lainkaan mitään päähinettä tai hattua. Minäkin elin villisti ja jätin inkontinenssivaipat ja nitrot kotiin.
Joakimilla ei ole sitä yhtä hammasta, mutta sellainen temppu BMX-polkupyörä hänellä on. Koitin hieman tuota menopeliä ja heti alkoi lonkkaproteesi huutamaan varattua.

Kari puhui taas tänään roboteista. Pelkään hänen haluavan tehdä lapsen kurottajan kanssa. Kyllä siinä hydrauliikkaöljy roiskuu, kun Kari yrittää astua viatonta konetta. Mutta tykkäähän se kurottaja siitä salaa, perkele; piikit pystyssä päivät pitkät.

Näin sujui viikkomme. Nyt pitää sitten juoda sitä purkkia ja rentoutua pari päivää. Hyvää viikonloppua:  https://www.youtube.com/watch?v=HW-xDfGv-hA

-Nevis-


No comments: