Tuesday, June 16, 2015

Provinssi 2015 osa 7: Verta ja naisia


Terve.

Myönnän heti aluksi, etten tiedä paljoakaan muiden raksaihmisten tekemistä työtehtävistä tämän päivän osalta. Laulan silti kaikki tietoni nyt asian tiimoilta: Hietsu ja Lauri laittoivat joen päällä olevalle levyttämälleen terassille sellaista mattoa. En tiedä minkä väristä se oli, mutta se oli vihreää. Johannan ja Tontsan ja Aten ja sen yhden pojan näin ainakin maalaavan valkoisella puisia juttuja. Meininki oli kuin Ku Klux Klanin tykypäivillä ilman rasismia; tehokasta ja räiskyvää.
Kimmo ja Pekka seisoivat lähekkäin. Empulla oli tukka auki. Niilo on siirtynyt rakentamaan lavaa ja hänellä on kypärä, joka tuntuu sanovan: "Minä olen virtsaputkiongelmista kärsivän Siittiömiehen kypärä." Soitin Iljalle puhelimella ja pyysin häntä tuomaan Rytmikseltä yhden 4x4 -teltan katon. Sen hän ainakin toi alueelle. Damski komensi taas kurottajaa. Petteri vastaili radiopuhelimeen ja puhui erilaisten ihmisten kanssa. Matti on kaikesta huolimatta edelleen pitkä. Hämmentävää, että hän ei tarvitse happilaitteita mesosfäärissä, missä hänen päänsä sijaitsee seisoma-asennossa.

Minun henkipatto-ryhmäni pystytti pari telttaa ja vesipisteiden levittelyäkin paikoilleen oli. Sitten Kode, Raninen ja Vainikainen lähtivät kasaamaan inva-korokkeita. Minä ja Anna, tuo minua alituiseen henkisesti ja fyysisesti kiusaava pulla-addiktoitunut naisriivaaja, lähdimme tasapainottamaan septitankkeja. Siihen tarvittiin tietenkin hydrauliikalla siunattu kone ja sitä käskyttämään Kari. Hän nosti koneensa piikeillä ja me tytöt laitoimme puutavaraa alle vatupassin antamien merkkien tahtiin.

Sitten oli Karin sankarihetken aika. Meidän tuli siirtää eilen täyteen lastaamamme kontti eri paikkaan. Kontti oli ja on edelleen katosta lattiaan täyteen pakattu mm. viinaa ja kassakoneita. Ja ovessa oli lukko, johon meillä ei ollut avainta. Pakko oli siis vain hyvin helläkätisesti yrittää siirtää se kontti täytenä. Kari pakotti kurottajan kirurgisen tarkasti kontin eteen hyvin ahtaassa maastossa ja siirsi tuota paholaisen laatikkoa taaksepäin. Sitten se kontinpaska jäi maastoon kiinni.
Hieman aiemmin Anna oli tuittuillut, että haluaisi päästä rentoutumaan puutarhahommien parissa. Hänen toiveensa toteutui korruptoituneella tavalla; kontin takaa lapioimme kakkosnelosen pätkillä multaa pois muurahaisten katsellessa menoa hämmentyneenä. Yksi muurahainen totesi minulle: "Vittu, sulla on iso perse." Sitten Kari ajoi kurottajan kontin taakse ja pohdinnan lopputuloksena yhdistimme nuo kaksi edellä mainittua asiaa ketjuilla toisiinsa kiinni. Kurottajan piikit olivat ne skalpellit, jotka leikkasivat muutaman yrityksen jälkeen Karin ohjaamina käsillä olevan ongelman syöpäkasvainta ja kontti siirtyi tarpeellisen määrän. Sitten vähän puuta alle ja jepsistä.
Korostan, että tilaa missä Karin pitää manipuloida konettaan tahtonsa alle, oli lapsellisen vähän. Kyllä tuo vanha mies vain osaa. Turhaan ei ole Karin nimi Kari. Karihan on lyhenne Karissimos Uba-Uba Genzasta, joka on swahilia ja tarkoittaa: "Hän, joka kurottaa asioita vaikka helvetin ikävistä syövereistä taivaaseen ja Siwankin pihaan Prismasta puhumattakaan. Myös Citymarket onnistuu; sieltä saa plussaa."

Iltapäivällä Vainikainen ja Rantsu liittyivät minun ja Annan seuraan. Menimme levyttämään lippukoppien lattioita. Meidän tuli sahata käsisahalla hyvin isoa ja letrua levyä. Teimme sen poikaporukassa vuorotellen, koskapa se oli ankeaa puuhaa. Minä ajattelin, että nyt sahataan vittu täysiä ja sitten se tapahtui: Sahasin Rantsua sormeen. Saha lipesi ja tragedia oli valmis. Rantsun kynsinauha otti damagea ja verta tuli maltillisesti. Haava ei ollut paha, mutta harvoin sitä toisen ihmisen sormeen onnistuu sahaamaan. Anteeksi Raninen. Olen huono ihminen ja työntekijä.

Kodella iski vanhoille karmiville miehille sopiva työnakki. Hänen piti kuukulkijalla ripustaa somistusvastaava Neiti Hirvosen ryhmän somisteita pitkin puita. Koskapa Neiti Hirvosen ryhmä koostuu naisista, Kode sonnustautui oranssiseen sadetakkiin. Näin hänen päänsä yläpuolella ajatuskuplan: "Nyt vittu meitsi iskee naisia, saatana. Oranssi on tyttöjen väri. Tästä ne pirut tykkää."

Huomiseen.
-Nevis-

No comments: