Monday, June 8, 2015

Provinssirock 2015 osa 1: Lukuisia erilaisia hahmoja


Terve naiseen.

Tänään lähti festivaalin rakennus käyntiin kuin jokin kosminen possujuna, jossa on haalistunut He-Man tarra. Hahmokokoelmamme kasvoi seuraavalla tavalla:
Anna: Vanha ystävämme. Hän on leikannut hiuksensa lyhyeksi, joka on aiheuttanut keskustelua välillämme. Ystävyyssuhteemme perustuu paljolti sanalliseen piikittelyyn, joka jättää kuulijansa kylmäksi. Niin kovin kylmäksi... Anna taitaa olla perkele seksihullu, kun hän heti ensimmäisenä työpäivänä sai reiän farkkuihinsa ja puhui siitä kaksi kertaa.
Johanna: Myös vanha tuttumme ja hirveän hyvä harjaamaan ihmisten ja mitä todennäköisimmin nukkejenkin hiuksia.
Budo-Kari: Puolikuollut legenda, joka mielellään ajelee ympäriinsä painavilla laitteilla piikit pystyssä. Robottikimalaisena hän pörrää menemään. Hän on meistä vanhin; Kari meni 6.- luokalle silloin, kun piioksidin ja metallien muodostamat yhdisteet olivat juuri rakentumassa planeetaksemme. Siihen aikaan ei ollut edes kyniä kansakoulussa. Eikä lattioita.
Niilo: Kreator-Tonttu. Kiva poika. Ennenkin ollaan nähty näissä hommissa.
Matti: Petterin oikea käsi. Hän on niin pitkä poika, että aikuisiällä hänen kasvonsa ovat nähneet edestäpäin vain lentäjät sekä laskuvarjohyppääjät ja pari lintua.
Tontsa: Porilainen nälkätaiteilija. Pukeutuu arveluttavan siististi heteroksi. En tuomitse, totean vain.
Lassi: En tunne häntä vielä. Kannoin tänään hänen kanssaan vain yhden esineen. Arvoitukselliset silmät hänellä on ja tiukka perse.
Emppu: Hän se Hip Hop -poika, joka pääsi tänään taas Mannin kyytiin. Hän nauraa samalla tavalla kuin minä rakastan eli täysiä.
Kode: Vanha holkkipolvi. Mystisen hoikka mies. Tunnetaan myös nimellä Kives-Lade.

Lisäksi tänään paikalle pamahti myös Hietsu, tuo raksapäälliköiden Komanssi-intiaani. Hän raapi takamustaan työhousujen läpi. Krahina vaan kuului.
Koko päivänä ei näkynyt henkilöitä nimeltä Purkka-Liisa Menninkäinen ja Velma Vusp-vusp-Viertola. Todennäköisesti siksi, että minä keksin heidät omasta päästäni ihan vähän aikaa sitten.

Heti aamusta Petteri, tuo partasuiden Keke Rosberg, käskytti ja jakoi meidät erilaisiin työryhmiin. Meillä oli heti tontilla myös monia talkoolaisia, jotka otimme hellään huomaamme ja työkavereiksemme. Minun ryhmässäni oli Anna sekä talkoolaiset Risto ja Teemu. Kode liittyi myöhemmin hilpeään joukkioomme.
Kaikki ryhmät lähtivät pystyttämään hirviaitaa tai possuaitaa. Kari se ajeli menemään kurottajalla ja Emppu kuskasi Iljan apuna Mannilla tavaraa. He hakivat mm. hiihtoaitaa.

Kerron nyt teille kaikille tiedonjanoisille pistolapiopäille mitä tarkoittaa laittaa pystyyn hirviaitaa ja possuaitaa.
Hirviaita: Ensi Äiti Maahan tehdään julmalla tavalla reikiä rautakangella. Sitten Äiti Maan ammottaviin haavoihin tungetaan puiset seipäät, jotka lyödään lekalla tahi paaluttajalla syvälle. Kyseessä on ikäänkuin jokin mikrokosmillinen ristiinnaulitseminen. Sitten seipäitä vasten levitetään hirviaitaverkko, joka kiristetään ja sidotaan rautalangalla kiinni. Suosittelemme ehdottomasti käytettäväksi ns. rautalangan tuplaamista.
Possuaita: Laitetaan sellaisia kiviä maahan, ja sitten kivissä oleviin reikiin aidat pystyyn ja aidat toisiinsa heloilla kiinni, jotka kiristetään työkalulla. Sipsiä ja munakasta. Kurkkusalaatti.
Sana-arvoitus: Mitkä sanat äskeisessä kappaleessa eivät liittyneet millään tavalla aitojen pystyttämiseen?

Totesimme tänään Koden kanssa jossain vaiheessa, että mikään ei oikein enää onnistu meiltä tässä iässä. Elämänterämme on kyltynyt. Saimme me sentään syötyä hyvin päivän aikana.

Työpäivä oli melko rutiinomainen ja rauhallinen. Siksi vain referoin nyt nopeasti joitain tapahtumia:
Minun päälleni tippui muurahaisia puusta ja otin lounaalla kahta erilaista salaatinkastiketta. Kode sai trukin jumiin, mutta kahdella seipäällä saimme sen irti. Pystytimme myös yhden pienen teltan. Pekka näytti enemmän Kekkoselta kuin koskaan ennen. Niilon silmät sädehtivät kuin kaksi toivomuskaivoa, jotka ovat täynnä viiden sentin kolikoita. Kode kävi kotona välillä purkauttamassa kuona-aine massaa alavartalonsa epäpyhästä onkalosta. Kimmo toi autolla meille rautalankaa. Tontsalla oli sukat ja kengät. Emppu tarjosi savukkeen. Joakimin ammottava hammasväli tuijotti minua uteliaana. Annalla ja Johannalla on munasarjat. Kari sen sijaan omaa aataminomenan. Se on herkullisen näköinen, mutta sitä ei saa syödä. Muuten käy Karille hassusti.

Huomenna sitten taas.
-Nevis-






No comments: