Wednesday, June 8, 2016

Provinssi 2016 osa 01: Uusia poikia ja vanhojakin


Hyvää iltaa,

Tässä suurenmoinen ystävänne kertoilee taas sensuroimattomia tositarinoita festivaalin rakentamisesta. Kesä on kukkeimmillaan, koska Provinssin raksaaminen alkoi tänään. Vuosi vierähti nopeasti kuin lämpö noidan tissistä. Taas sitä mennään.

Käydään aluksi läpi henkilöhahmot pienten esittelyjen avulla.

Minä eli Nevis: Amun-Ran kuninkaallisen ruumiin häpäisijä. Erikoisalana asioiden kantaminen välimatkojen halki eri päätepisteisiin. Istuma-asento: Häpeämättömän naisellinen.
Teemu the Grave: Varastopuolen epäpyhä taistelija. Horoskooppimerkki: Horsma.
Jaakko the Kauhajoki: Varastopuolen lännenmies. Hattu: Ei ole.

Uudet pojat:
Ville Tyrannosaurus Tex-Mex: Uusi raksapäällikkö Jyväskylästä. Vaatekerta: Värikäs.
Jaakko the Kurikka: Mannin kuskimies. Mies kuin puunukke.
Apuna oli lisäksi:
Jarkko: Jarska.
Harri: Hartsa. 

Provinssin rakentamiseen omalla paralleelillaan osallistuvat myös:
Joakim Nuoriherra Alfred: Tänä vuonna vastaa aluevaloista. Vanha ystävämme. Hampaiden väliin mahtuu vanha vitosen kolikko.
Mikko Jokipii (nimeä ei muutettu): Herra Sika. Toimistotykityksen märkä kostaja.

Somistuksesta vastaa Jesse: Kalpea sisustuksen messias. Kirouksena kiharat.

(Lisää esittelyjä seuraa, kun ihmisiä liittyy ryhmäämme.) 

Toimiston kovaa uurtajaporukkaa on paljon, mutten heistä uskalla erikseen juuri mitään mainita, ettei tule sanomista. Ihmisen nimi kun löytyy blogistani, niin siinä on omat metafyysiset vaaransa.

Asiaan: Villi aamumme käynnistyi tupakoinnin jälkeen sillä, että Joakim harjasi Mannin renkaiden edestä ruuvit pois ja minä lakaisin Mannin tavaratilan lattian. Voi rakkaus! Arvatkaa mitä? Manniin on saatu uusi lattia ja sitä on maalattu ja siivottu ja rakastettu. Ihanaa oli kuulla tuon vanhan kuorma-auton kehräävän dieselmoottoriäänellään make-overista kiitoksena lauseen:"Oli jo aikakin, saatana."

Ensimmäinen virallinen työtehtävämme kahden Jaakon, Teemun, Jarskan ja Hartsan kanssa koostui patjojen kantamisesta. Patjat ovat suurina määrinä edelleen yksiä kamaluuksia: Kuin kasa velttoja uimahyppyjä harjoittelevia jättiläisen kulleja. Koita siinä sitten ottaa niistä jokin tahdikas ote.
Veimme niitä lerppuja esineitä lukiolle, jossa täydellinen fiasko oli lähellä. Vahtimestari uhkasi meitä sillä, että juuri hiellä ja vaivalla kantamamme patjat pitäisi viedä välittömästi pois. Otin puhelun Herra Sialle, joka hoiti asian tilanteen vaatimalla vakavuudella eli puhumalla.

Söimme jossain välissä. Ruokailu sujui rauhallisesti ja sujuvasti. Toisin kuin Syvärillä vuonna 1944. Siellä hernekeitto oli monasti hieman myöhässä ja vaniljavaahtoa pannariin hädin tuskin riitti kokonaista ruokalusikallista kaikille.

Lounaan jälkeen tykitimme hirviaidat ja seipäät festivaalialueelle. Meitä oli koko porukka siinä, niin sujui kivasti, vaikka eihän hirviaitoja kukaan voi koskaan rakastaa. Ei edes niiden oma emo, joka hylkää hirviaitapoikasensa tavallisesti jo kahden viikon iässä. Hirviaitojen pesimäalueena pidetään normaalisti noin kymmentä kilometriä ja hirviaidan tunnistaa helposti siitä, että se vaan on. Se ei puhu. Ei yhtään mitään. Paitsi kerran kuulemma yhden kaverin kaveri vannoi kuulleensa erään nuoremman hirviaidan sanovan: "Saisinko maistaa palasen tiikerikakkuanne, vaikkei minulla ruuansulatusjärjestelmää olekaan?"

Jaakko the Kurikka suoritti tänään jokaisen Mannikuskin tulikokeen. Hän ajoi Törnävänsaaren sillan yli. Kahdesti! Ensimmäisellä kerralla väliä keskipalkkiin jäin 3cm, että aika kylmäpäinen kaveri on nyt kyseessä.
Jaakko Kurikka kertoili, että hänen mielestään Manni on muuten todella kova auto, mutta että ratti on vähän liian iso. Epäilin hänen sanojaan, sillä saatoin hänen silmissään nähdä valtavan henkisen erektion. Hänen haaroihinsa en tohtinut katsoa: Se mitä siellä tapahtui on Jaakon ja Jumalan välinen asia.

Sellainen oli se päivä.

Saamani palautteen mukaan pidän välillä blogissani muotikatsauksen. Tässä tulee: Minulla oli tänään ylläni musta Välipuistorock-huppari, työfarkut, aurinkolasit, työhanskat, turvakengät, epätoivon kosminen kudelma sekä morbidi obesiteetti.

Palataan huomenna.

-Nevis-












No comments: