Thursday, June 16, 2016

Provinssi 2016 osa 4: Touhutippa linssissä

Iltaa kaikille.

Arvatkaapas mitä Johanna, Anna, Juho ja heidän talkoolaisensa ovat tänään tehneet?
A) Pystyttäneet possuaitaa ja hieman hirviaitaa
B) Keittäneet maksalaatikkoa kuin puuroa
C) Raaputtaneet ässäarpoja Business-luokassa matkalla Vuoristo-Karabahiin

(Oikea vastaus A.)

Arvatkaapas mitä Kimmo ja Tontsa ovat tänään tehneet?
A) Rakentaneet puusta kivaa tasoa
B) Syöneet Kimmon auton pakoputken yhdellä nielaisulla
C) Myöntäneet avoimesti rakkaussuhteensa ja menneet kahvitauolla kihloihin

(Oikea vastaus A, vaikka toivoin, että se olisi C...olisi päässyt ostamaan leivänpaahtimen ja S/M -omenan Tontsalle suuhun kihlajaislahjaksi)

Arvatkaapas mitä Kari on tänään tehnyt?
A) Ajanut kurottajalla erilaisia esinekokonaisuuksia
B) Ottanut yhteyden omaan sisäiseen villihanheensa
C) Ollut peruukkipäisen raskaana olevan Arnold Schwarzeneggerin näköinen elokuvassa "Commando"

(Oikea vastaus A + B + C)

Tänään satoi. Vettä tuli. Kaikkia kyrpi. Minulla oli jalkineita lukuunottamatta asiallinen sadekelin varustus mukana, mutta aamulla päättelin, ettei minun tarvitse sateen silloisen maltillisuuden vuoksi pukea sadehousuja. Se oli uskomaton virhe. Sade yltyi. Farkut olivat koko päivän läpimärät ja savukeaskini kastui ikävällä tavalla. Tupakointi oli tarpeettoman vaikeaa koko ajan. Iltapäivällä laitoin märkien farkkujeni ylle sadehousut ja jalkani painoivat kuin repullinen eunukin laulukirjoja.
Tontsa joutui kesken päivän hakemaan kaupasta sadehousut, kun oli vaikea olla. Niilo, tuo kohtalon shortsimies, oli heti alavartalostaan läpimärkä. Kimmo lainasi hänelle housuja. Ne olivat Niilolle liian pienet, eikä tuo mies päässyt jumalauta kunnolla kyykkyyn ne yllään. Hän kyllä yritti. Kyseessä oli koominen fiasko.
Sade oli se ala-asteen lihava rupinaamainen keittäjä, joka väkisin tunki ylikeitetyt punajuuret elämiemme lautasille. Sade oli se liukas nahkiainen, joka ui peräaukoistamme kysymättä sisään. Emme pitäneet sateesta.

Minä ja Niilo menimme Koden avuksi rakentamaan Brykärin puiston konttien välisen lattian loppuun. Kode käskytti ja me pikkupojat sahasimme.
Välillä tykitimme vanhalla tutulla porukalla yhden kontin vaateriin.
Tämän jälkeen tehtävämme oli rakentaa päälavan catering-konttiin hyllyt. Kode suunnitteli ja käskytti ja taas me pikkupojat sahasimme ja kannoimme puuta. Karikin kävi asiaa ihmettelemässä.
Olimme Niilon kanssa oma-aloitteisia ja ajattelimme vetäistä, perkele, käsisahalla paksua levyä mittoihin pitkältä matkalta. Katsos kun ei jaksanut sateessa kävellä raksakontille ja etsiä sähkökäyttöistä työkalua siihen. Minä sahasin yhden reunan ja sitten Niilo sahasi toisen. Niin otti perkele fysiikan päälle se suorite, että Niilo suorastaan repäisi hupparin yltään ja sahasi sateessa ylävartalo paljaana oman osuutensa. Menimme koittamaan työstämäämme levyä suunnitellulle paikalleen. Sentistä jäi kiinni, saatana. Kode, tuo agressiivinen perfektionisti ja superauktoritäärinen despootti, hylkäsi levymme korjauskäsittelyn ja halusi aloittaa koko levyoperaation alusta. Kuin uudelle matolle ruikku-ulostaneet koiranpennut, alistuimme Niilon kanssa ja yritimme vain myötäillä Koden jumalallista visiota. Taas tuli selväksi, että olen heikkolahjainen ja kehno ihminen. Toivoisin, että Jeesus sitten aikanaan huolisi minut sinne Taivaan Kotiin. Edes eteiseen murjottamaan. Olisin hiljaa kuin ruma lapsi ja vain ujosti pyörittelisin pientä nakkipippeliäni sormissani.

Tänään muita huomionarvoisia asioita olivat: Polttelin oikein Kimmon kanssa tupakat; ei ole ehtinyt ennen tätä työajalla tässä raksassa. Herra Sika toi ruokaa ja yritti bondata meidän kanssamme. Hän onnistui tässä osittain.

Päivän muotikatsaus: Mikko Jokipii seisoi tänään kuin Turkulaiset homot. Minulla EI ole mitään Jokipiitä tai homoja vastaan.

Hei hei hetkeksi.
-Nevis-

No comments: