Tuesday, June 21, 2016

Provinssi 2016 osa 7: Putki


Morjens.

Unohdin kertoa eilisestä sen verran, että minulla oli uudet työhousut. Oikein sellaiset rekkamiesten housut, jotka sain isältäni. Housut ovat ihanaa materiaalia. Pidän housuistani paljon.
Lisäksi eilen Stop-telttojen miehet ilmestyivät paikalle ja alkoivat talkooporukan avustamana pystyttämään niitä telttojaan.
Joakim näki minut eilen aamulla omena suussa ja kysyi: "Jätkällä on omena. Mistä sä sait omenan?" "Kotoa", vastasin tuolle nuorelle koltiaiselle suu täynnä ja jatkoin maukkaan hedelmän pureskelemista.

Siirrytään ajassa eteenpäin tähän päivään. Ja lähtee:
Niilalla oli aamulla huuli paisuksissa. Kuin vesimelonin puolikkaan suuhunsa tunkenut murjottava aboriginaali oli tuo mies. Hän oli puristanut aamulla finnin ylähuulestaan ja paisuihan se. Sanotaan kaikki yhteen ääneen: "Niila on Turbohuuli" Huomioitava seikka on myös, että hän aamupäivällä asetti terän poraan väärinpäin ja ihmetteli, kun asiat eivät tapahdu odotetulla tavalla.

Esittely: Meille tuli tänään riviämme vahvistamaan vanhan liiton raksamies Ilkster. Hän on levylaulaja Teuva-Kurikka akselilta.

Naiset ensin eli katselmus Johannan ja Annan päivään. He pystyttivät aitoja, tukivat aitalinjoja puuratkaisuilla ja karkasivat teltan pystytyksestä. Johanna heittäytyi keski-aikaiseksi tyranniksi, eikä antanut Annan polttaa ihan koko aikaa savukkeita. Johannan henkilökuvaa täydentää se, kun tauolla Kode muisti, että Johanna oli viime vuonna festivaalin purun aikana sanonut hänelle niin pahasti, etten kertakaikkiaan pysty sitä tähän kirjoittamaan (Yritin kyllä, mutta sensuroin sen pois -toim.huom).  Johannan kanssa ei leikitä. Onkohan hänen miehensä tälläkin hetkellä kellarin patterissa kahleissa kiinni ruokanaan vain hiiriä ja Weetabixin murusia?
Annalla oli polvissaan työn aiheuttamia hirmuisia naarmuja, mutta onneksi en nähnyt häntä kuin pari kertaa päivän aikana.
Juho ilmeisesti oli tyttöjemme tukena päivän aikana. Kaksi sanaa Juholle: "Luojan tähden, pakene!"

Ihmispakka oli siltä osin sekaisin, että Kari astui heti aamusta Kimmon työpariksi. He laittoivat suihkukylään lattiaa, tekivät muitakin puutöitä ja varmasti kaikenlaista. Terävä huomio: Aina kun silmä välttää, hakee Kimmo moottorisahan. Se on hänellä koko ajan työkaluna. Kimmo on hyvä moottorisahailemaan, mutta addiktio on lähtenyt käsistä.
Toinen, jonka pitäisi liittyä anonyymeihin moottorinarkomaaneihin on Lauri: Joka toinen sana liittyy moottoriajoneuvoihin. Hän antoi pahaa kritiikkiä minulle tänään tästä blogistani, kun en enää kuvaile tarkasti käyttämiämme trukkeja ja kulkuvälineitä. Totuus on, että elämäni bensamittari on niin punaisella, ettei jaksa. Lauri on 20v ja pääsi juuri armeijasta; minä pääsin armeijasta 20 vuotta sitten. Kyllä viikatemies vaanii joka nurkan takana jo. Antakaa minun olla.
Lauri ajeli koneilla ja auttoi tyttöjä tänään aitalinjojen tuennassa.

Tontsa ja Niilo jatkoivat aamupäivällä puutöitään. Minä, Kode ja Ilkster lähdimme erikoishommiin, koska tehtäväksi tuli asettaa poistoilmaputki Paviljonkiin sinne myöhemmin tulevalle parilalle. Ikkunasta se piti vetää, mutta seinän pienimuotoiseksi tuhoamiseksi se meni. Siellä minä olin heikkolahjaisena paskana miesten joukossa.
Jossain vaiheessa Ilkster lähti Mannilla ajelemaan. Kyllä Manni vain on niin ihana; se sai uskomattoman hymyn Ilksterin huulille. Tuo mies on vanha Mannikuski ja he tapasivat jälleen; rakkauden tähtitaivaan alla.
Tontsa ja Niilo auttoivat Kodea ja minua saattamaan poistoputkiprojektin loppuun. Vastavuoroisesti me autoimme heitä sitten kehikonrakennusprojektissa. Laitoimme niitä jopa neljä kappaletta pystyyn ja kiinni, muuta tietenkin väärään paikkaan. Vajaamielisyys - tuo vanha saatana oli läsnä sieluissamme ja heikkolahjaisuuden velho puhui suillamme ja liikutti käsiämme.

Muotikatsaus: Jokipiillä oli hieno elokuvapaita yllään. Sen sijaan irokeesia hänellä ei vielä ole, joten GILF:it jäävät pois taaskin hänen viikko-ohjelmastaan.

Johtopäätelmät tästä päivästä:
Päivän paras hetki oli, kun pääsimme kotiin.
Päivän demonisin hetki oli, kun Kode päästi anaaliputkestaan suolinkaasua Niilon naamalle vitsihuumoritarkoituksessa.
Päivän banaalein hetki oli, kun löysimme eräästä kaivannosta Kyynelten Tornin, jossa seisemän Set-jumalaa palvovaa noitaa yritti suista maailman täydelliseen tuhoon. Eivät onnistuneet; Kari ajoi kurottajalla yli.

Nähdään huomenna.
-Nevis-










No comments: