Tuesday, June 17, 2014

Provinssirock 2014 osa 7: Kylmä kesäpäivä ja olkihattujen jakotilaisuus


Miau.

Tänään iloiseen joukkoomme liittyi lisää ihmisiä. Esittely seuraa välittömästi:

OMD eli Damski: Jostain Itä-Suomesta kotoisin. Ajelee koneilla, joilla voi nostaa painavia esineitä.
Budo-Kari: Elävä legenda festivaalirakennuksen salatuissa seuroissa. Tekee kaikkia asioita, mutta on yhtä polttomoottorin ja hydrauliikkaa sisältävien koneiden kanssa.

Minusta oli kivaa, että Budo-Kari tuli tontille, sillä nyt en ole enää ryhmän iäkkäin ja voin kuunnella, miten minua vanhempi ja huomattavasti viisaampi hahmo muistelee mielenkiintoisia tarinoita. Kari oli kuitenkin ensimmäisiä ihmisiä, joilla tippuivat kidukset. Alkuun oli kuulemma hirveän outoa alkaa hengittää keuhkoilla. Ja yleensäkin pysyä perkele pystyssä: mahalleen olisi tehnyt mieli mennä koko ajan.

Empun kanssa haimme Mannilla pystypöytiä ja baaritiskejä ja kaikkea sellaista kivaa olutraksa tavaraa. Sir Hietanen suuressä myötunnossaan antoi meidän tehdä niin. Haimme toki tuon vanhan lapsitähti näyttelijän mieliksi myös kumimattoja armeijasiltaan.
Niin, Puolustusvoimaimme sankarit tulivat tänään kutomaan kohtalon jykevää seittiään eli asentamaan siltaa sinne jokeen sitten. Siekkinen, tuo Suonenjoen villi cowboy, katseli mielestäni ruokatauolla erästäkin vääpeliä mansikan kiilto silmissään.
Ruokatauolla Sir Hietanen, taiteen ystävä ja hominidi, jakoi meille kaikille raksalaisille tyylikkäät ja auringonpistoksia hyvin tehokkasti estävät olkihatut. Näytimme Brasilialaisilta farmareilta, joilta puuttuu muutama kromosomi. Varsinkin Kimmo, joka oli kuin lobotomialeikkauksessa käynyt menninkäisen, bulldogin ja down-lapsen risteytys.
Kimmo pilkkasi minua viitaten siihen, että minulla on liian iso pää. Miten hän saattoi toisesta ihmisestä sanoa jotain tuollaista? Miten joku voi olla noin kylmä tunteeton psykopaatti? Kamalaa.

Otimme tänään käyttöömme radiopuhelimet työnteon tehostamiseksi. Minun ja Empun kutsumanimi on "Leppäkerttu" ja Budo-Karin "Pupuli".

Tänään oli aamulla pirun kylmä ja rakeitakin tuli. Iltapäivällä aurinko taas paistoi. Oivalsin uskomattomaksi järkytyksekseni, että Empulla ja Petterillä oli pipot päässä. Kesällä! Ymmärrän jotenkin Emppua, koska hän on nuori hip-hop gangsta rap mies ja entinen kelmi, mutta Petteri on yli kolmikymppinen folk-muusikko. Se perkeleen hullu saa vielä lämpöhalvauksen! Kuka antaa suusta-suuhun tekohengitystä sitten? Petteri on niin partainen, että minulla menisi ensimmäiset kriittiset minuutit parran trimmaamiseen ja viimeisimmän muodin mukaiseen muotoiluun.

Referointi muiden työsuorituksista: Hietsu rakensi jotain suihkuja, Petteri piti pipoa päässä kesällä, Joakim ajoi pakettiautolla, Johanna & Kimmo laittoivat hirviaitaa ja portteja, Kode auttoi Johannaa ja Kimmoa ja minua ja Emppua, Siekkinen ja Lauri kantoivat hölmöläistyyliin tavaroita ja kuljettivat niitä ja pistivät hirviaitaa vähäsen pystyyn, Lauri myös staraili autollaan nuoruuspäissään, Nikolla oli Death -orkesterin huppari, Niilo söi paljon leipää ja leivoksia, Damski ja Kari piikikkäillä koneillaan siirsivät tavaroita ja minä ja Emppu laitoimme päivän päätteeksi pariin ravintolaan baaritiskiä pystyyn.
Oli kivaa tehdä jo ravintolarakennusjuttuja; henkinen vulvani sykki sädehtien satyyrien siunausten saattelemana.

Vein päivän päätteeksi Budo-Karin kotiin. Hän asuu Vanhustentalon E -siivessä, minä B -siivessä.

Tässä teille tunnelmia tältä päivältä: https://www.youtube.com/watch?v=U5LbxkvE0Wo

Nähdään huomenna.

-Nevis-

 












No comments: