Monday, June 16, 2014

Provinssirock 2014 osa 6: Västäräkki on ystävä


Jippijaijou.

Uusi viikko alkoi sillä, että tuli lisää ihmisiä töihin. Siis aivan mieletöntä. Esittelen nuo vanhat tutut nyt heti kärkeen.
Siekkinen: C-korttimies Savosta. Ajaa suu auki. Hassu poika. On nykyään sinkku; vituiksi meni edellinenkin suhde.
Lauri: Hän on kasvanut täysi-ikäiseksi tuo pärräpoika. Polttelee avoimesti jo.
Johanna K: Naisten lahja festivaalirakennukselle. Vahvin meistä. Kestävät työhousut.
Kode: Vapahtajamme näköinen festivaalirakennuksen pöpipää. Teki vielä tänään puolta päivää.

Lisäksi Rytmikorjaamon salissa on tavaroita rullakoihin pakannut viime viikolla jo
Ilkka Unborn: Hiljainen hevirumpaliuden lähettiläs.
Tänään tuli pakkauspojiksi
Niilo: Suklaasilmäinen namutollo. Häntä EI saa sanoa puutarhatontuksi. ÄLKÄÄ edes ajatelko tuota asiaa. Siis sitä, että Niilo on puutarhatontun näköinen ja oloinen. Niin ei saa ajatella.
Niko: Fuzz-pedaalimies ja Joakimin lapsipartainen kämppis. 

Tänään saimme ensimmäiseksi työtehtäväksemme Kimmon ja Empun kanssa kuljettaa Mannilla LVI-tavaroita. Putkimies Esko kertoi, että mitä ja mihin ja me pojat toimimme. Kun saimme ensimmäisen kuorman Törnävälle, tapahtui jotain uskomatonta. Erään putkilavan uumenista ampaisi lentäen esiin neljä västäräkkiä. Olimme heti, että What sorcery is this? Mitä noituutta tämä nyt sitten on? Pesähän siellä oli niillä perkele sitten ja kömpelösti nuo lintuolennot lensivät. Yksi meni Kimmon huppariin. Yksi laskeutui olkapäälleni. Pystyin jopa ottamaan sen sormelleni ja silittämään sen pörröistä mahaa, kun se taaperteli maassa. Se oli perkeleen ihanaa se. Sinne ne linnut sitten lähtivät ajelemaan taivaalle ja opettelemaan linnun elämää, johon kuuluu mm.lentäminen, syöminen, häpeämätön ulostaminen kaikkialle ja kestävän eläkesuunnitelman tekeminen.

Söimme tänäänkin lounasta.

Sen jälkeen haimme keloja Kimmon ja Empun kanssa. Hyi kauhia, kun ne pojat riitelivät tänään ja Emppu antoi verbaalisen täyslaidallisen Kimmolle. Ehkä se oli oikein, koska Kimmo haisi vanhalta viinalta.
Heittäydyimme Empun kanssa duoksi ja menimme hakemaan tynnyreitä Rytmikseltä. Kimmo ja Johanna lähtivät paaluttamaan Saarelle. Tai siis Saarta. Mutta niinku yhdessä. Muttei siis sillai. Paaluttivat..oli seiväs pystyssä ja..Perkele. Minä sanoin huonosti. Ei tästä tulee mitään. Äkkiä uuteen kappaleeseen.

Teemu ei ollut muuten tänään, kun hän rakentaa kovalla höyryllä Nummirockia. Petterin liikkeistä ei taaskaan mitään havaintoa, Kode pyöri siellä täällä takamus heiluen (joka näyttää yksipakaraisen 10 -vuotiaan huonon taikurin pepulta), Siekkinen ja Lauri hakivat jotain tavaroita ja vissiin hitsasivatkin. Joakim ja Hietsu ajelivat motorisoiduilla koneilla. Joakim lastasi autoomme trukilla ison esineen, jota Hietsu ei kyennyt kurottajan ominaisuuksista johtuen sieltä poistamaan: Decepticonit - Autobotit 1 - 0.

Loppupäivästä Emppu kertoi tarinoitaan teini-ikänsä putkareissuista ja kuuntelin siinä kiinnostuneena; samalla vaihdoin keittosuolaliuoksen tiputuspullooni. Olen jo vanha mies, enkä pärjää ilman vartin välein otettavaa suonensisäistä infuusionesteytystä. Emppu yhtäkkiä siinä melkein törmäsi Mannilla Matkaaja 6000 Eurocamp -merkkiseen asuntovaunuun. Hienoa Mika. Meinasi koko saatanan laitos tulla klasin läpi silmille ja suuhun. Siinä minä sitten vanha mies vedin nitrot naamaan ja kiukuttelin, kun kanyylini lensi hätäännykseni aiheuttaman ponnistelun tuloksena pois kehostani ja ulos kuorma-auton ikkunasta ja suoraan lähellä olevan pizzerian terassilla istuvan miehen soft-drinkkiin pystypäin. Näin, että mies aikoi siemaista jaffaansa kanyylini avulla. Huusin välittömästi Empulle, että pysäyttäisi auton ja sille miehelle ikkunasta: "Stop! Ei se ole pilli! Se on minun kanyyli! Älä juo sillä mitään." Mies huusi takaisin: "Minulla on Kokoomuksen puoluekirja ja keräilen Bosnialaisia postimerkkejä. Minä teen mitä haluan!" Minulla ei ollut kertakaikkiaan muuta vaihtoehtoa kuin pistää Emppu asialle. Kahta minuuttia ja useita kuormaliinoilla tapahtuvaa budo-lyöntiä myöhemmin Emppu toi kanyylini - ja sen miehen lasisilmän - minulle autoon. Tosi tarina.

Palataan huomenna taas.

-Nevis-






























Palataan huomenna.

-Nevis-











No comments: