Friday, June 14, 2019

Provinssiroxck 2019 osa 4: "Perjantai"


Ja hyvää iltaa.

Jaakon kanssa ajelimme taas tavaraa. Samankaltaisia esineitä kuin aina ennenkin. Toki suoritimme pelottavan legendaarisen "Uimiskan kamat" - ristiretken. Nimi tulee siitä, että kyseessä ovat entiset uimahallin pöydät ja tuolit. Ne ovat kuin sotilaat Normandian kentillä vuonna 1944; niitä on paljon ja ovat pahalla päällä. Upea kuorma-automme kauko-ohjattavine perälautoineen teki toki reissusta melko helpon tällä kertaa.

Jossain vaiheessa päivää kyytiimme hyppäsi Huhtalan Turbo-V. Pääsi sekin kynämies miesten hommiin, perkele. Huhtalan poika staraili välittömästi voittaneensa jonkin kivenheittokisan. Sitä hän kertoili silmät loistaen ja pippeli pitkänä. Että tiedoksi muulle raksaryhmälle, jotta osaatte ottaa kaverin haltuun.
Menimme erääseen nimeltä mainitsemattomaan ostospaikkaan hakemaan Huhtalan kylttitarpeisiin puutavaraa. Kyllä kesti siellä jumalauta sentään. He olivat kadottaneet mystisellä tavalla Huhtalan pojjan tilauksen. Sieltä syyteltiin toisiaan ja kaikki pyörivät ahdistuneina ja muutenkin oli melko sama meininki kuin Suomen Eduskunnassa. Meni niin kauan siellä, että Kela ehti käsittelemään eläkehakemukseni.

Eräällä ruokatauolla erään ruokatarjoilusta huolehtivan naisen lapsi teki meille Roastit. Johanna erehdyksessä meni kysymään, että jos raksaryhmä olisi eläimiä, niin mitä eläimiä olisimme hänen mielestään. Tässä tulos: Minä=Sammakko. Huhtala=Muurahainen. Ilja=Iilimato. Jaakko=Hammaspeikko. Kari=My little pony. Lauri=täi. Johanna oli tietenkin kissa. Lapsen suusta totuus julki.

Kari ja Lauri ajelivat koneillaan. Ilja taisi suoristella kontteja. Tuukka käytteli moottorisahaa. Johanna piti hiuksiaan auki. Linnansaari lähti taktisesti aiemmin kotiin.

Kun veimme Jaakon kanssa päivän viimeistä kuormaa, lensi rakkaan kuorma-automme hyttiin kärpänen. Se laskeutui väliimme keskipenkille. Yhtäkkiä, kuin taikaiskusta, se sanoi: "Morjens jätkät. Nimeni on Sipuli-Kalevi ja meikämandoliino on kärpänen."
Katsahdimme Jaakon kanssa toisiimme ja ajatuskuplamme kohtasivat: Puhuva kärpänen! Mehän tienaamme tällä omaisuuden!
Avasin varovasti sanaisen arkkuni: "Kröhöm...kuules Kalevi. Jos lopetamme Jaakon kanssa nämä raksahommat ja lähdemme tivoli-kiertueelle. Puhuvana kärpäsenä olet vetonaula. Tienaamme yhdessä valtavasti. Jaamme voitot siten, että me otamme Jaakon kanssa 80% ja sinä saat 20%, kun eihän sinulla ole jumalauta edes pankkitiliä."
Sipuli-Kalevi vastasi: "Tämä on tosi OK."
Löimme Jaakon kanssa räiskyvät ylävitoset.
Samassa Kalevi sai sydänkohtauksen. Se sätki ja tyhjä nitropullo tippui sen farkkujen takataskusta. Sitten se kuoli pois.
Minä huusin: "Ei! Sieluni defibrillaattorista! Älä kuole!" Jaakko huusi vieressä: "Et kuole saatana! Minä olen alunperin Kurikasta! Tarvitsen tätä! Tarvitsen puheihmeesi rahat!"
Olimme musertuneita. Lippumme pois oravanpyörästä makasi nyt kuolleena välissämme. Kuolleena kuin unelmamme.
Olemassaoloni herkkä, jopa särkyvä, taide asettui nöyränä kyseenalaisuuden alttarille uhrattavaksi. Se hiuksenhieno veteen piirretty viiva, joka erottaa ihmisen eläimestä, katosi. Raivosin nyrkit pystyssä, huusin taivaisiin kuurojen jumalten pantheonille. Toivo ja tahto makasivat häväistyinä epätoivon kylmissä huoneissa.
Sitten, perkele vieköön, Sipuli-Kalevi avasi silmänsä ja nauroi räkäisesti. Se oikein keinui nauraessaan. Sipuli-Kalevi oli vain feikannut ja tehnyt meistä käytännön pilallaan naurunalaisuuden naruttomia marionetteja. Ennenkuin ehdimme millään tavalla Jaakon kanssa reagoimaan muuttuneeseen tilanteeseen, Sipuli-Kalevi pistit Walkmanit korvilleen ja alkoi luukuttamaan vanhaa kunnon Pink Cream 69 -orkesteria. Se laittoi aurinkolasit silmilleen, sytytti savukkeen, sanoi "Later, dudes" ja lensi pois elämistämme ja kukkaroistamme.
Kyllä harmitti saatana. Vaikka tiedän toki, että kaikki blogini lukijat uskovat sanaani, ei meillä Jaakon kanssa ole antaa ulkomaailmalle kiistattomia tiedetodisteita puhuvan kärpäsen olemassaolosta.
Emme siis tienanneet puhuvalla kärpäsellä. Eli maanantaina töihin, vittu. Palataan silloin.

https://www.youtube.com/watch?v=KaoookRQro0

-Nevis-



No comments: