Thursday, June 20, 2019

Provinssi 2019 osa 8: "Kiss the ring of the WoodMaster"

Päivää.

Tänään aamuni alkoi ilkeällä kujeilulla. Kaikkihan tietävät, etten ole yhtään aamuihminen. Näin on aina ollut; lapsena edes jouluaamut eivät saaneet hymyä huulilleni. Olen aamuisin kärttyinen, ahdistunut, äärimmäisen introvertti ja tarvitsen aikaa prosessoidakseni sen kylmän faktan, että uusi päivä on koittamassa. Kun tulin töihin, oli siellä vastassa usean ihmisen sadistinen rinki, jonka ilkeät kielet kertoivat minulle yhdestä suusta näin: "Hyvää huomenta Toni Nevanpää!" He nauroivat päälle saatanallisen suunnitelmansa onnistuttua. Kyllä harmitti.

Olen tainnut unohtaa kertoa, että tavaraa kuljettiin varastolta Törnävälle hirveän isoissa määrissä viime viikolla jälleen kerran suurella lavettiautolla. Se siitä.

Tänään jatkoin taas Tontsan ja Antin ryhmässä. Alueellehan tulee lossi ja tehtävänä oli rakentaa rannoille jonkinlaiset laiturit tai vastaavat systeemit. Kun tilannetta pohdittiin, paljastui se monitahoiseksi ongelmaksi. Koska olen heikkolahjainen varsinkin älyllisesti, heitin ilmaan yhden idean, joka oli mielestäni yksinkertaisuudessaan kiva. Tontsa, tuo agressiivinen perfektionisti ja Puutyön Ylin Jumala, piti ideastani. Sain siitä kiitoksena polvistua Tontsan eteen ja suudella hänen oikean kätensä pikkulillin sormusta, jonka suuressä rubiinissa on kaiverrettu teksti "Puutyö on paras työ". Tämän jälkeen Antti kantoi norsunluusta valmistetulla kantotuolilla Tontsan siihen ihan viereen vaan. Tontsa riisui kruununsa ja leopardin nahasta tehdyn viittansa ja sitten alettin töihin.
Minähän olin siinä itse työvaiheessa tiellä vaan johtuen fyysisestä heikkolahjaisuudestani ja vakavasta yleisestä käsityskyvyn puutteestani. Siispä minä kävin eräässä rautakaupassa. Palvelu siellä oli sanalla sanoen surkuhupaisaa. Kävin siellä helvetti soikoon toisen kerran ja sama laulu. En jaksa siitä enempää kertoa, kun vieläkin harmittaa.
Muuten minä ihan vähän kaivoin lapiolla maaperään piengeologisia muutoksia ja korjasin yhden aukon vanerilla. Taisin jonkun ruuvin laittaa johonkin kiinni. Siinäpä se. Muu aika minulla meni ihmettelyyn.
Tontsa ja Antti kauniisti osasivat ja tekivät pari upeaa laskusiltaa. Ihan valmiiksi asti ei tullut, mutta kyllä kyllä.
Siinä yhdessä vaiheessa, kun olimme veden äärellä työskentelemässä, paikalle ui sorsaperhe. Lossi esti heidän uintiretkeään. Sorsaemo katsoi meitä pahalla silmällä ja sanoi sorsakielellä: "Voi vitun vitun vittu. Voi vitun jätkät. Vittu piti viedä vittu poikaset tuohon putoukselle leikkimään vittu ja te vitun vitut estätte vittu koko vitun homman ja tämä on nyt yhtä vittua sitten." Onneksi suoritin vuonna 1976 sorsankielen kurssin Ylistaron Yliopistossa.

Muistatteko yhtään, kun kerroin kauppareissuistani? Soittaako kelloja? Kun ajoin ensimmäiseltä kauppareissultani työalueellemme takaisin, näin Jaakon ja Turbo-V:n kantavan puuskuttaen ja punaisina painavaa puukehikkoa. Naurahdin ja samalla säälin noita nuoria poikia; olisivat nyt pyhä sylvi sentään ajaneet rohkeasti sen kuorma-autonsa lähemmäksi puukehikon loppusijoituspaikkaa, mutta ei. Olkoon tämä heille opetuksena, että laiskuus ja röyhkeys kannattavat töissä. Kotona ei niinkään.

Eilinen raivoisa tinttailuni täällä blogissani kantoi mitä ihaninta hedelmää; osa työtovereistani raportoi minulle päivän aikaansaannoksiaan. Johanna oli laitattanut aitaa, mutta ei ollut itse osallistunut sen pystytykseen, ettei hänen Kurulainen heavy rock- kampauksensa mene pilalle. Ilja oli hoitanut kontit paikoilleen. Kari siirteli tavaroita kurottajalla. Ramzilta oli tullut kakka; tällä kertaa ihan wc-pönttöön asti. Tuukan näin Sallan kanssa jotain vesipainoja käsittelevän.

Pohdin tänään kahta asiaa: 1. Jos Kari aloittaisi seksuaalisromanttisen suhteen kurottajan kanssa, olisivatko muut kurottajat kateellisia? Vai hurraisivatko ne vain, että "perkeleen hyvä Mauri, että iskit ihmisen. Tästähän voi tullakin jotain! Saadaan niitä saatanan Transformerseja vihdoinkin tänne maailmaan."
                                           2. Jos perustaisin vanhuksille tarkoitetun strip tease- luolan, jolla olisi mainoslauseena "Vähän hitaampaa hytkytystä", niin menestyisikö se?

Hyvää juhannusta.

-Nevis-











No comments: