Saturday, September 6, 2008

Taas tapahtuu Ibizalla!

Heippa murueskimot!
Eilen heräsimme jälleen myöhään. Tunsin itseni myös hieman flunssaiseksi ja kurkku oli omituinen, joten lainasin Mikolta pari lääketablettia. Siitä sitten aamiaiselle alakertaan; söimme english breakfastin sen edullisuuden takia; pavut ovat pahoja ja englantilainen makkara on kamalaa. Sinappi on täällä todella hirveätä, mutta ketsuppi on ihan ok-osastoa.
Takaisin lepäämään suuntasimme. Olo oli vähän heikko ja se oli huono, koska meillähän oli liput Edeniin, tuohon yhteen suurimmista Ibizan yökerhoista. Alun perin tarkoitus oli mennä lautalla Cala Basaan, tuohon suureen rantaan, mutta olomme takia päätimme jäädä lähibeachille makoilemaan.
Voitelin kehoni Mikon 45-kertoimiselle aurinkorasvalla ja eikun makaamaan. Täällä kiertelee rannoilla ihmisiä myymässä juomista ja heidän myyntipuheensa on seuraavanlainen: ”Haloo, Fanta, Cola, Sprite, Water, Bier.” Aika aggressiivisesti täällä myydään myös esim. aurinkolaseja ja ananaksenpaloja. Eräänkin myyjägentlemannin myyntijuomat takavarikoitiin paikallisen virkavallan toimesta. Iltaisin täällä on myös ihan selvästi tarjolla huumeita, mutta minulle on vain kaksi kertaa afroibizalainen tullut saatanallista einestään kaupittelemaan.
Tulimme hotellille, jossa hissin edessä notkui todella iso kaappi mieheksi; hän poltti tupakkaa, joi viskiä suoraan pullosta ja murahteli agressiivisesti. Menimme portaita.
Taas levättiin ja sen jälkeen haimme puuhajuomat iltaa varten. Vedimme herkullisen spaghetin vatsalaukkuun suun kautta ja sitten aloitimme synkronisoidun valmistautumisen yökerhoa varten. Aloittelun piti olla tiedettä, että jaksaisimme.
Katsoimme Mikon koneelta Young Guns 2:sen ja joimme Heinekeniä. Mikko yllätti pirteydellään oluen juomisen suhteen!
Pukeuduimme valkoiseen ja sitten kohti Edeniä. Yö pois! Jännitti, että pääsemmekö sisään dress coden takia, mutta helpostihan sinne kaksi suomalaista pörrötukkaa livahti. Saimmepa vielä ilmaiset drinkit.
Miten kuvailisin Edeniä? No tuota…Se oli ISO ja megalomaaninen joka tavalla. Siellä oli esitanssijoita puujaloilla ja ilmassa oli trapetsitaidetta jne. Eden koostuu kolmesta eri paikasta ja esim. pieni Second Room oli isompi kuin Seinäjoen Karma. Tajusimme nopeasti hintatason brutaalit syömähampaat: olut TODELLAKIN maksoi 10€, drinkit 12€ ja ylöspäin ja pieni vesipullo taisi olla 7€. Repikää siitä.
No mutta kuitenkin; pari olutta naamaan ja tanssilattialle! Valtavan hyvä tunnelma ja yhteenkuuluvuuden tunne täytti meidät ja me näytimme parasta osaamistamme noin yksi ja puoli tuntia putkeen. Totean taas: Täällä tämä musiikki on ihan vitun hyvää ja mahtavilla soundeilla. Tosin se tulee LUJAA!!!!! Tässä teille truemetalpellet, radio nova-nynnyt ja suomirock-juntit evästä elämään: Ibizan klubimusiikki on mainiota, kun oikein avoinmielisesti suhtautuu. Ei tämä mitään saatanan Hausmyllyä tai Aikakonetta ole. Itsehän pidän kovasti heavy-musiikista, mutta tämä on kovaa kamaa.
Sitten aloitti settinsä Pete Tong, tuo kuuro DJ, joka pitää jalkojaan kajareiden päällä, että tuntee biitin. Hänellä oli avustaja, joka käynnisti homman ja hoiti melodiaosastoa. Pete Tong hieman innostui ja setin alkupuoli oli kuin klubimusiikin Meshuggah; rytmiä tuli niin saatanasti, mutta melodiapuolella oli hiljaista. Kun hänen avustajansa astui kunnolla remmiin, niin sitten lähti ilo irti. Kuulimme myös version Snapin ”Rhythm is a dancerista”, joka oli hyvin mielenkiintoinen. Tanssimme pari tuntia, mutta tanssilattia oli niin täynnä ja minä olin aivan läpimärkä hiestä (onneksi olin laittanut ekstrakerroksen dödöä), joten menimme Hotellille.
Referoin loppuun asioita: Eden oli vähän kuin rock-festari, jossa oli eri esiintymispaikkoja ja tiukat esiintymisajat; täällä soitti myös live-bändi jotain helvetin electroa tai jotain. Hyvä tunnelma! Olimme parempia tanssijoita kuin useimmat britit, olihan täällä sitten itsestäänselvästi muutama ihan pro-osaston tyyppikin. Saimme taas ”all right, you guys are cool”-tyyppistä palautetta tanssiliikkeistämme. Yökerhot ovat normaalisti auki kuuteen, mutta pari isoa yökerhoa pitää afterpartyja, jotka ovat about klo 06.00-11.00. Britit heittelevät pulloja ja roskia Välimereen=vituttaa. Baareissa on vapaa kaato, joka riippuu nähtävästi asiakkaan pärstästä ja myyjän fiiliksestä; itse olen saanut melko tujuja jutskajutskia. Näin.
-Nevis-

p.s. Muistakaa salmoblog.blogspot.com ja Jokipiin Mikon Facebook (suomeksi naamakirja).

No comments: