Sunday, July 3, 2016

Provinssi 2016 osa 17: Jöördis Pöppönen


Päivää.

Tänään Karilla ja Laurilla oli vapaapäivä, koska he lastasivat yöllä myöhään Rammstein -musiikkiyhtyeen teknisiä tavaroita. Damskikin lastasi, mutta päätti tykittää siitä sitten sen jälkeen vielä kokonaisen työpäivän, koskapa ei pääse enää jatkamaan festivaalin purkua kanssamme. Damski totesi, että Rammstein -teknikot olivat aivan koko ajan käskeneet ajaa hyvin varovaisesti; tämä kismitti kuskiamme, koskapa hän on ammattilainen. Opetin Damskille tuleviin työtilanteisiin saksalaisten teknikoiden kanssa seuraavan toimivan virkkeen:"Fuck you nazis. Thank you for the Lapland."
Linnansaarta ei näkynyt. Hän on ilmeisesti myös poistunut joukostamme. Kiitos pojat teille näistä yhteisistä herkistä hetkistä taas.

Tontsa eksyi työtapaturman tielle ja joutui terveyskeskuksen kautta kotiin. Toivotamme hänelle pikaisia paranemisia. Ottakaa tästä nyt lapset hyvä neuvo: Teräase EI ole mikään käsirasva.
Kimmo joutui likaiseksi orjaksi erilaisille lavanpurkutyömaille. Onneksi hänen isällään oli äskettäin numismaatikkosyntymäpäivät.
Anna purkasi aitoja ruoskien talkoolaisia sanansa lyijypainoisella ruoskalla.
Niilo purkasi päälavaa Akun Tehtaan leivissä.

Minä, Kode ja Johanna tulimme myöhemmin paikalle. Johanna delegoi ja despotoi jotain juttuja. Koden kanssa heittäydyimme pääportin narikan purkutyön armoille. Siinäpä oli yksitoikkoinen juttu. Puisia kakkosnelosia, joista pistää esiin nauloja ja pieniä kakkoskakkosen paloja sekä alumiiniteline-osia oli vähän toiseen tyyliin purettavaksi ja kannettavaksi. Meno oli kuin huonon black metal -orkesterin videokuvauksissa, jossa on ruokatauolla unohtunut kinkku sämpylän välistä.
Aivot piti jättää narikkaan ja purkaa se paska ihan pelkällä tahdonvoimalla. Tuntui, että se ei lopu ikinä se materiaalimäärä. Lauloimme mm. joululauluja mielialan kohottamiseksi.
Johanna tuli hetkeksi meitä auttelemaan ja Anna toi vettä. Tämä antoi meille miesväelle lisäenergiaa. Lisäksi Sähkö-Tuomas toi jätskit jossain vaiheessa.
Johanna apunamme ollessaan jäi paidastaan ja vyöholderistaan pystylayer-osaan kiinni täysin fysiikan lakien vastaisesti. Jouduin hänet siitä irti auttamaan; nauroin hänelle. Vain hetkeä myöhemmin istuin ainoan energiajuomapurkkini paskaksi tuolini jalalla; hän nauroi minulle.

Pidimme narikan purusta Koden kanssa istumasavuketaukoa, kun haukottelin niin, että kuului sellainen naksahdus suustani. Muutama sekunti myöhemmin paikalle ilmaantui kaksi kappaletta Suomen jokaista petoeläintä; siinä oli ahmaa, karhua, ilvestä, kyykäärmettä ja näätää. "Mitä jumalauta täällä tapahtuu?", kysyi Kode. Totesin: "Voi perkele. Taisin vahingossa tehdä suullani muinaisella ihmisten ja eläinten yhteiskielellä virkkeen `Tänne kaikki pedot, suuri Barayumklaa-rituaali alkaa, saakoon Kuun Jumalatar Selene verensä´. Kode sanoi: "Aivan sama, kunhan hoidat ne pois täältä, saatana. Täällä on nyt joku ahma jo paskantanut vasaran päälle."

Artisticateringvastaava Sini painoi pitkää päivää apulaisineen. Siinä oli limsa poikineen löytämättä paikkaansa. Hänen työ- ja ihmissuhdekumppaninsa Ilari laittoi hänelle huulirasvaa kehnosti.

Tein tänään Annalle hienon UFO-päähineen sipseistä ja nippusiteistä.

Kun olimme Koden kanssa lähdössä koteihimme, Nuoriherra Joakim Toothman pyysi josko voisimme auttaa häntä jossain valopiuhojen käärimisessä. Kode huusi vastauksensa jotenkin näin: "Jos ei tuollainen saatanan pitkätukka saa piuhojaan käärittyä itse, niin antaa olla. Teitä on jumalauta kaksi siinä." Nauroin tuolle hihitellen kuin ensimmäisen alastoman tissinsä nähnyt mykkä teini-ikäinen.

Nähdään huomenna.
-Nevis-





No comments: