Wednesday, May 22, 2013

Viisi yötä jäljellä


No niin. Ensi maanantaina mossahtaa. Aloitamme silloin Provinssirock 2013 viralliset rakennustoimenpiteet. Tässä on nyt menneinä viikkoina inventoitu, käännelty ja väännelty erilaisia elottomia objekteja. On tutkittu läpi teltat, telttakankaat, ravintolakyltit ja kertakäyttöjutskat. On käyty alueelle silmällä katsomassa ja jaloilla kävelemässä erilaisten anniskelupisteiden tarkkoja paikkoja ja niiden sisustaan lähitulevaisuudessa mahduttamamme kaluston kordinaatteja. On siirretty varaston aitaa hienosti ennakoiden. On ihmetelty pisuaareja. On pelätty. Olemme silti valmiina kohtaamaan jälleen tämän kauniin hirviön, jonka erisnimi on Provinssi Rakennus. Tämän festivaalin rakentaminen on kuin menisi suihkuun, jossa sataa seksikkäitä hauskoja vitsejä kertovia naisia ja haarukoita: On kivaa olla paikalla ja paljon saa nauraa, mutta myöhemmin pikkaisen kehossa pistelee sitten.

Huomio Seinäjoki. Jos näette seuraavan kuukauden aikana kaupungissamme likaisia kalmalta haisevia miehiä, jotka kuolaavat silmissään kuollut katse, niin älkää lyökö millään kovalla päähän. Eivät ne mitään zombeja ole; ne ovat me, Provinssin joviaalit raksamiehet. Saakuri.

Tänään olimme Jaken, tuon ystäväni ja armoitetun polkuharmonistin kanssa käymässä Vaasassa. Kävimme ABC:llä, jossa Jakke hieman neuvotteli yhden pojan kanssa ja sitten menimme hakemaan erästä moottoria. Sen meille luovutti ilmiö nimeltä Jape. Hänen hersyvä naurunsa, likaiset kätensä ja hänen tarjoamansa herkulliset pullat voittivat meidät välittömästi puolelleen. Minä sain myös mehua, Jakke otti maitokahvin.
Nyt hieman matkustusasiaa. Minä ajoin Jumperia, koskapa Jakke oli ottanut mukaansa kannettavan ATK-laitteistonsa aikomuksenaan tehdä matkalla töitä. Se suunnitelma pamahti oikein kunnolla vituiksi. Olemme sellaisia tarinatätejä, että keskustelu kävi koko ajan kuumana. Siellä me vanhat miehet puhuimme tulevista työtehtävistä, parisuhteista ja siitä, miten hirveästi yskitti silloin, kun me molemmat sairastuimme Mustaan Surmaan kun olimme vuonna 1351 luokkaretkellä Genovassa. Siinä ei Strepsilsit auttaneet, saatana.

Palataan kultamussukat maanantaina asiaan.

-Nevis-

No comments: