Monday, January 12, 2009

Oletteko koskaan miettineet...

...sitä, että Afrikassa, Aasiassa, Manner- Euroopassa ja Pohjoismaissa on kaikissa hyvin samankaltaiset myytit ihmissusista ja vampyyreistä? Vain pienten yksityiskohtien kohdalla tarinat eroavat toisistaan. Afrikkakin on hyvin kaukana esim. Norjasta ja silti vaan samoja vampyyrejä on pelätty sielläkin ja leiritulilla kerrottu varoittavia tarinoita niiden voimista.

...Ihmisutten ja vampyyrien myytissä täytyy olla takana totuutta, koskapa nuo yön hirviöt ovat olleet globaali ilmiö jo tuhansia vuosia sitten.

Ja oletteko miettineet sitä, että Raamatussa on vedenpaisumuskertomus, Platon runoili Atlantiksesta, jonka suuri tulva hukutti, Hinduilla on tarina pyhissä kirjoituksissaan vedenpaisumuksesta ja myös Maya- intiaaneilla on tarina suuresta tulvasta, joka upotti suuren osan maailmaamme.

Nämä ovat kaikki kylmiä faktoja.

"No mitä sitten?", kuulen teidän kysyvän. Ja jatkatte vielä spekulointia: "Väittääkö Nevanpää vakavalla naamalla (todella ihanassa) blogissaan, että joskus oli olemassa ihmissusia ja vampyyrejä, mutta sitten tuli suuri tulva, joka pyyhkäisi ne pois?"

Kyllä. Juuri näin minä teen.
-Nevis-

3 comments:

Unknown said...

täysin tieteellisesti perusteltavissa olevia faktuaalisuuksia - jopa itsestäänselvyyksiä.

en ymmärrä miksi näistä asioista ei ole mainintaa peruskoulun opetusohjelmassa.

Nevis said...

Ihmiset, jotka ovat suoraan vastuussa opetuksestamme ovat ihmisutten ja vampyyrien jälkeläisiä. He haluavat pitää matalaa profiilia, koska aikovat ottaa maailman valtaansa. Kyllähän sä tämän jo aavistit.

Anonymous said...

tällaista se liika roolipelaaminen teettää. jumalauta kaveri.