Tuesday, January 20, 2009

Japanilaisista

Morjens pullukat ja laiheliinit.

Tänään haluan keskittyä japanilaisiin. Ne on kovia jätkiä ja gimmoja. Ne on myös todella sekaisin - mutta hyvällä tavalla.

Jos mietitään feodaaliajan japania, niin silloinhan samurait ja bushido olivat kova juttu. Silloin ei kuulkaa tyritty. Jos joku maanviljelijä rikkoi tiukkaa etiketti- tai säätysäännöstöä vastaan, niin samurailla oli oikeus riistää henki talonpojalta että hups vaan. Jos taas samurai tyri, niin hänenhän piti riistää oma henkensä tai häpeä olisi ollut niin kova, että koko perhe olisi siitä kärsinyt (usein myös hengellään). Seppuku oli samuraiden hommaa; puukolla vatsa auki ja Kaishagunin (joka oli Shogunin eli Japanin "pomon"virallinen teloittaja) päästi kärsimyksistä eli pää irtipoikki vaan. Todella rankkaa hommaa se.

Silloin oli jumalauta ninjojakin! Kukapa ei olisi lapsena halunnut olla ninja? Vastoin yleisiä luuloja, olivat ninjat silti pääasiassa vakoojia, mutta kyllä ne perkeleen kovia olivat myös salamurhaajina! Myrkkyä kehiin ja ninjatähdet lentoon.
Samuraiden pääasiallisin ase oli, yllättävää kyllä, jouskari eli jousipyssy. Tosin kyllä he tietenkin miekkailivatkin todella taitavasti. Myöskin puutarhanhoito, teeseremoniat ja runoilu olivat samuraille tärkeitä. Mistä jumalauta nykyään löytää enää tuollaisia renessanssi-ihmisiä, jotka osaavat kaikkea? Ja ovat vielä kurinalaisia, nöyriä ja pitkä tukka on aina siististi? On siinä monella Seinäjoen mörköhevarilla tietäminen, kun lähdetään vertailemaan ponnareiden siisteystasoa samuraiden kanssa.

Myös japanilaiset naiset ovat mahtavaa porukkaa. Feodaaliajalla jos nainen tyri, niin hän leikkasi sormesta palan irti hyvittääkseen aiheuttamansa häpeän. Ja oletko koskaan nähnyt lihavaa tai edes pulleata japanilaisnaista? Nii-in, ei niitä ole. Ne on kaikki tosi tiukkavartaloisia hot sexy female chicksejä.

Ja perkele. Toisessa maailmansodassa oli Kamikaze- lentäjiä.
Ennenkuin kysytte, niin ei; en ihannoi tahi halua edistää itsemurhia tai itsensä vahingoittamista millään tavalla. Pointtini on se, että japanilaisilla on perkeleen kova luonne. Mietipä nyt; sinä suomalaisena heräät krapulassa ja huomaat tyrineesi raskaasti edellisenä yönä; kyllä te kaikki tiedätte miltä se tuntuu hei. Sinä vain soitat kavereille ja naureskelet että "heh heh, näin kävi, tämmöstä tää on, ei tää niin vakavaa"; samaan aikaan nykyajan japanilaiset ovat valtavan huolissaan ja häpeissään kasvon menetyksestä ja kumartaen pyytävät anteeksi kaikilta osapuolilta.

Ja jumaliste! Japaniin pudotettiin kaksi atomipommia. Mitenkä tuo kansa reagoi siihen? No, hehän nousivat yhdeksi maailman johtavista talousmaista ja kehittivät teknologiaa eteenpäin. Tärkeintä ja parasta japanilaisissa on kuitenkin heidän uskomaton kykynsä tuottaa viihdettä!!
He ovat tuottaneet paljon sarjakuvia (ei vain perinteistä mangaa tai animea; lukekaa Akira tai Lone wolf and Cub), valtavan määrän tietokone- ja konsolipelejä, bukkakea ja muuta romanttista pornoa, elokuvia sekä tasokkaita tv-ohjelmia kuten Banzuke ja Pähkähullut ninjat. Ja he hymyilevät paljon. Ja niillä on tutkimusten mukaan keskimääräisesti pienemmät penikset kuin länsimaalaisilla. Ja he juovat paljon teetä. Ja minä pidän teestä mutten kahvista yhtään.

Näin. Ensi kerralla kirjoitan jotain aivan muuta.
-Nevis-

No comments: