Friday, May 15, 2009

Raportti Hygieniapassikoulutus-matkasta

Heipsu!

Lähdimme eilen minä, Kivelä ja Välimaa Kuortaneelle suorittamaan hygienipassia. Rytmikorjaamon porukka aloitti road trippinsä jännittyneissä tunnelmissa. Kivelä ja Välimaa eivät olleet valmistautuneet lainkaan tulevaan haasteeseen ja minä olin selannut hieman netistä, että mistä on kysymys; mitään vakavia muistijälkiä ei nollabudjetin opiskelustani ollut kuitenkaan jäänyt. Olin myös tehnyt kylmiltään netissä harjoitustestin ja sain tulokseksi 34/40, mikä on minivaatimus läpipääsyyn ja ne olivat vielä helppoja kyssäreitä ne. Vitsailimme, että "eihän meistä kukaan pääse saatana läpi siitä, voi kuinka noloa"- tyyppisesti. Illan edetessä vitsailumme muuttui muotoon "voi vittusaatana ku hävettää, eihän me vittu selvitä".

Tilaisuus alkoi kello 16.00. Saimme kuhakeittoa; herrat Kivelä ja Välimaa eivät ole kalan ystäviä ja minä olin vain vähän aiemmin tykittänyt pizzan naamariini; salaatin syömiseksihän se meni.
Kahvia ja teetä sai ottaa kyllä koko ajan jos kehtasi. Minä join kolme kuppia teetä. Illemmalla sai ottaa myös leivoksen.

Heti aluksi tuli selville minkälaisesta ryhmästä oli kysymys meidän kohdalla; kaikilla muilla oli tulostettu oppimateriaali ja kynät ja lehtiöt mukana. Meillä ei ollut saatana kuin kuulakärkikynä mukana, joilla sitten raapustelimme servetteihin kaikenlaista, Kivelä tosin veti hieroglyfinsä jonkun virallisen lappunsa taakse.

Tilaisuus kesti viisi (5!) tuntia. Oli tappavan tylsää. Välimaa nuokkui ja meillä oli Kivelän kanssa henkisesti vaikeaa.

Jotta saatte kuvan meidän mielenterveydestämme sillä hetkellä, kerron nyt mitä kaikkea raapustelimme servetteihimme: Välimaa tuherteli aluksi vain sotkukuvioita, mutta sai onnistuneesti piirrettyä myös jonkun dinosauruksen näköisen olennon; kasvissyöjältä se näytti. Kivelä laski numerot 1-36 yhteen jollakin matemaattisella tekniikalla ja sai tulokseksi luvun 666...kenties joku tuonpuoleinen olento yritti kertoa meille jotain? Se jää varmaan ikuiseksi arvoitukseksi. Lisäksi hän kirjoitti lauseen "Brad Pitt on Batman" ja piirsi Batman-logon. Minä taas sain piirrettyä seuraavaa: Ufo-olennon pää, ihmissyöjän pää, lepakko, Stigma-yhtyeen kuviteltu logo, avaruusalus pyörivällä bias-reaktorilla ja propulsio-moottorilla varustettuna sekä tekstit "beibi, beibi" ja "laastari katosi muusiin".

Sitten viimein koitti aika tehdä testi; jännitti, mutta ei auttanut kuin painaa päälle. Testi sisälsi muutaman vittumaisen lause-asettelun, eikä oikein tiennyt, että mitä vittua meiltä oikein vaaditaan. Tykitimme testin minimiajassa eli 20 minuutissa. Lähdimme sen jälkeen välittömästi nokka kohti kotia. Vertailimme vastauksiamme autossa ja jännitys kasvoi, koska olimme eri mieltä vastauksista. Testin valvoja ilmoittaisi meille tulokset tekstarilla. Heräsi kysymyksiä; miten toimisimme jos vain yksi pääsisi läpi tai sitten kaksi ja yksi jäisi ns. rannalla huutamaan? Tai jos meistä ei kukaan pääsisi läpi? Jännitysmomentti kiristi sen verran hygieniaosaamispallejamme, että päätimme käydä keskioluella. Tekstaria ei kuulunut, joten menimme kotiin.

Viimein tuskallisen odotuksen jälkeen saimme tiedon: pääsimme kaikki läpi! Kivelä ja Välis tuloksella 36/40 ja minä tuloksella 38/40. Jälleen piste Nevikselle.
Tästä on hyvä ponnistaa kohti uusia seikkailuja.

-Nevis-

No comments: