Monday, June 19, 2017

Provinssi 2017 osat 5 & 6


Iltaa homidit.

En kirjoittanut perjaina mitään, koskapa Karin kanssa jatkoimme raksahommien jälkeen vielä toisiin töihin illaksi. Perjantaista muistan sen, että kaikki muut olivat hirveän ahkeria työläisiä ja tekivät kaikkia puutöitä ja korjasivat muiden laittamia aitoja ja ihania juttuja vaan. Mainittavin saavutukseni oli apukuskina toimiessani lyödä itseäni tylsämielisyyspäissäni nyrkillä ihan omille kiveksille: ai ai pipii! Viikonloppu meni muuten kovinkin synnillisissä merkeissä ja Karilla on vieläkin puhelin hukassa.

Tänään eli maanantaina olin jälleen maailmankaikkeuden huonoimmassa kuorma-autossa apukuskina. Tajusin myös, että kuskin nimi on Timo eikä Tomi. Ei ihme, ettei kaveri vastannut, kun häntä Tomiksi huutelin, Vanhan ihmisen aivoissani ei nähtävästi pysy kuin yksi ajatus kirkkaana, joten hoen itselleni mantran tavoin: "Täytyy riisua housut ennen pissalle menoa. Muuten ne taas nauraa."

Uusi ihmisiä tuli töihin, mutten oikein tiedä ketä he ovat. Aluevalaistustiimi eli nuori Alfred ja Valomies Saari astuivat remmiin. Johannan johdolla raksaporukka vahvisti aitalinjoja urheasti. Heille tupeeni nostan, Enempää en tiedä, kun taistelin kuorma-autossa itseni kanssa.
Minä ja Timo ajelimme kaupungin varastolta aitoja ja sitten Rytmiksen päästä kuormalavoja ja kaikkea esineistöä. Karikin oli kanssamme siinä puoli päivää.
Näimme kaksi fasaania tappelemassa keskellä tietä; sulat lentelivät kuin Kenraali Custerin hautajaisissa. Se oli päivän kivoin hetki.
Karin kanssa muistelimme niitä vanhoja hyviä aikoja, kun ihmiskunta kommunikoi pelkällä U -vokaalilla. "U-u" tarkoitti "Käyn K-marketista hakemassa tällä välin tupakkaa", "U-u-uu-u-uuu-u-u-u-uuu" tarkoitti "Selvä."

Tänään Linnansaari söi leipää, jossa oli ainaskins viisi juustoviipaletta. Mutta voiko juustoa olla koskaan liikaa? Sitä minä kysyn.
Olen taas ehtinyt palaa auringossa jo olkapäistäni. Pitäisi rasvata jollain rauhoittavalla tasokkaalla voiteella. En yllä voitelemaan itseäni takaa kunnolla. Ei toki ole mitään rasvaakaan, niin tilanne on tasan.

Palataan taas hihhulit.

-Nevis-

No comments: