Thursday, April 16, 2009

No jassoo ja sillai

Hej! Hur mår du?

Tällä hetkellä naurattavat tosielämän sattumukset. Pääsiäisenä Rytmikorjaamon työelämässä aiheutti hupia eniten erään nimeltä mainitsemattoman miehen virkekokonaisuudet, jotka sisälsivät sanan "saatana" joka lauseessa. Koittakaapas ottaa aktiivisesti puhekieleenne tuo mainio substantiivi, niin johan jokainen arkitilanne piristyy ja saa hauskan kuorrutuksen. Ei mitään teinityttöjen viljelemää "vittu"-sanaa, vaan rehellinen suomalainen "saatana". Se pitää sanoa vielä sillä tavalla, että kyseisen sanan loppuosa ikäänkuin nielaistaan. Tässä esimerkkivirkkeitä: "Kai se on pakko saatana viedä roskat, alkaa kämppä saatana haiseen muuten." "Ei tarvi saatana kiittää, työtänihän mä vaan saatana tässä teen." "Pakko käydä saatana suihkussa, emmä voi saatana tälläsenä kaupungille mennä." "Missä saatanassa se sinko on? Nyt on saatana kiire."

Toinen juttu menee tietenkin anaalitasolle. Olimme viikkoja sitten kökkäporukalla ruokatauolla eräässä Seinäjoen kaupoista. Oli vain yksi kassa ja jonoa riitti. Samassa paikalle riensi myyjänainen, joka avasi kassan numero 2, osoitti itseään ja huusi kuuluvalla äänellä: "Mä otan kakkoseen."

Kuulin myös jutun, jossa eräässä hotellissa oli hissiin tullut siivoojanainen, jolla oli kädet täynnä lakanoita, eikä pystynyt painamaan hissinnappulaa. Hän kääntyi ja kysyi eräältä mieshenkilöltä: "Voitko laittaa kakkoseen?". Joku irvileuka paransi tilannetta kommentoimalla: "Emmä pysty, mä oon naimisissa."

Kuulin myös tämän jutun; kun Suomessa oli vielä vain yksi kanava eli TV1 ja TV2 teki tuloaan, oli mainoskampanja seuraavanlainen: ihmisille jaettiin ilmapalloja, jossa luki "Kakkonen on rennompi."

Näin saatana vaan tällä kertaa.
p.s. Kävin myös viime viikolla saatana pulkkamäessä, kun asun saatana kuitenkin Suomessa, joka on tunnettu lähinnä saatana talvestaan. Aivan viime hetkillä menin saatana Jouppilanvuorelle. Tilanne eskaloitui luonnollisestikin saatana farssiksi; eihän se saatanan pulkka enää mihinkään tällä pehmeällä kevään lumenlaadulla saatana luistanut.

-Nevis-

2 comments:

Elsa said...

On sellanen nettifoorumi, glossy.fi, joka mainostaa itseään sloganilla "älä niele kaikkea".

Mikko Jokipii said...

http://picasaweb.google.com/mikko.jokipii/RoadTrip#5326267183625810578